Mert lehet szakszerűen és korrekten is!
Profi Pázsit a facebookon
Profipázsit kertfenntartás

Miért van szükség az öntözőrendszer víztelenítésére? És miért tőlünk?

2012. 10. 30.

Miért van szüksége megrendelőinknek az öntözőrendszerük víztelenítésére?


Azért, mert egyetlen öntöző alkatrész gyártó cég sem vállal garanciát a fagyás okozta károkra!

És miért épp ránk van szükségük?

Azért mert a legbiztonságosabb, kompresszoros kifújás nem szakszerű elvégzésének következményeiért sem vállalnak garanciát a gyártó cégek!

kertfenntartas

Amit mi nyújtunk Önnek: október végén, november elején (természetesen az időjárástól függően) szakszerűen, az egész öntözőrendszert feltérképezve elvégezzük a rendszer téliesítését, melyre garanciát vállalunk.

Általános díjunk Budapesten nettó 1500Ft / zóna!


Tévhitek, melyeket igyekszünk eloszlatni megrendelőink érdekében:

1. Az őszi, hajnali órákban előforduló talaj menti fagyok általában nem okoznak semmilyen kárt az öntözőrendszerben, ezért nem érdemes egy esti időjárás jelentés után fejvesztve nekiállni a téliesítésnek, mert a hozzá nem értés is károkat okozhat. Káros fagyhatás a tartós fagyokkal jelentkezik.

2. Különböző források (szakemberek és hobbikertészek) gyakran elodázzák a téliesítés fontosságát, mondván a polietilén alkatrészek ellenállnak a fagyhatásoknak. Viszont a gyártók ezt nem erősítik meg, véleményük szerint is károsítja a polietilén csöveket a több éven keresztüli fagyhatás. Ami pedig önmagában dönti az elméletet az az, hogy az öntözőrendszer nemcsak PE, hanem PVC elemeket is tartalmaz!


Amennyiben Önnek fontos öntözőrendszere épsége, és biztosítani szeretné a jövő évi gondtalan üzembe helyezést, akkor hívjon minket bizalommal!

Szabó Gábor 30/970-1053