Mert lehet szakszerűen és korrekten is!
Profi Pázsit a facebookon
Profipázsit kertfenntartás

koros fák befecskendezése

Fiatal és rohamosan terjedő technológia a koros fák injektálásos növényvédelme. Alkalmazásának leggyakoribb példája a vadgesztenye kezelése aknázómoly ellen, de más fafajok is kezelhetők ezzel a módszerrel.

Sokan megijednek a fák "injekciózása" hallatán és megfizethetetlen szolgáltatásként képzelik el. Célunk az, hogy az idősebb parkfák, ősfák növényvédelmi kezelésében az alacsony hatékonysággal rendelkező és munkaigényéből adódóan rendkívül költséges permetezést az injektálás váltsa fel, mivel hatékonysága sokszorosa a permetezésnek, összköltsége pedig garantáltan kevesebb egy fára vetítve.

A kezelés 30cm törzskörméret feletti fákon biztonságosan és eredményesen végezhető. A munkavégzés során a fa gyökérnyak tájékán, illetve a felett lyukakat fúrunk annak törzsébe. Ebben a lyukban egy ún. applikációs tipli kerül elhelyezésre, mely nemcsak a növényvédő szer bejuttatását segíti, hanem a fán keletkezett sebet is lezárja a kezelés után.A behelyezett tiplibe kerül befecskendezésre a vivőanyaggal kevert növényvédő szer, mely a tipliből közvetlenül a fa keringésébe jut, és az egész növényt kezeli. Egy fa törzsén általában 30-35cm-enként kell furatukat elhelyezni.Amennyiben koros fájának növényvédelmi kezelése Önnek is problémát jelent, vagy csak kíváncsi, hogy mennyivel olcsóbb megoldást tudunk kínálni, ingyenes felmérésért, tanácsadásért, árajánlatért hívjon bizalommal!

Szabó Gábor   30/970-1053
 


Amiket kínálunk Önnek:
(Kattintson a témákra!)

és amennyiben nagyobb kertészeti beavatkozást szeretne látogasson el a www.gart.hu oldalra.