Mert lehet szakszerűen és korrekten is!
Profi Pázsit a facebookon
Profipázsit kertfenntartás

gyep tápanyagutánpótlás

A gyep, a pázsit tápanyaggal való támogatása nemcsak telepítéskor fontos, hanem a gyep élete során is. A gyep trágyázása optimális esetben egy évben kétszer történik. Fontos megkülönböztetni a tavaszi és az őszi trágyázást, mivel a tavaszi műtrágyázással a gyep egész éves folyamatos fejlődését segítjük, míg az őszi trágyázás a télállóságot hivatott erősíteni. Hazánkban manapság a tavaszi műtrágyázás fontossága hangsúlyosabb.

Tavasszal általában lassú lebomlású, nitrogén túlsúlyos műtrágyákkal dolgozunk, míg ősszel a megfelelő foszfor ellátottságra helyezzük a hangsúlyt. Mi a Hauert német cég által gyártott profi minőségű trágyákat használjuk, kedvezőbb áron, mint a versenytársak hasonló termékei.

A gyeptrágyák termékskálája rendkívül széles, ezért trágyázás előtt mindig körültekintően kell döntenünk a trágya típusáról. Sok esetben a trágyázás előtt talajmintavétellel, talajvizsgálattal bizonyosodunk meg a talaj tápanyag tartalmáról. Ebből már biztos műtrágya szükségletet számolhatunk. Célunk, hogy az Ön gyepje annyi tápanyagot kapjon amennyire szüksége van, se többet, se kevesebbet, ezért fontos az okszerű tápanyag utánpótlás!

 


Amiket kínálunk Önnek:
(Kattintson a témákra!)

és amennyiben nagyobb kertészeti beavatkozást szeretne látogasson el a www.gart.hu oldalra.